Dream4Kids

Goede doel gekozen door Ima Bos (president 2013-2014)

Stichting Dream4Kids

Stichting Dream4Kids (2003) realiseert dromen van kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar, die een aangrijpende of traumatische ervaring achter de rug hebben. Die ervaring kan te maken hebben met mishandeling of misbruik, maar ook met het overlijden van een ouder, broertje of zusje. Gebeurtenissen die inbreuk maken op een tot dan toe onbekommerde jeugd. Deze kinderen worden aangemeld via erkende hulpinstanties zoals jeugdpsychologen en (rouw)verwerkingstherapeuten.

Dream4Kids trekt zich het lot van deze kinderen aan en streeft ernaar de negatieve spiraal te doorbreken door voor het kind een droomdag te organiseren. Het beleven van zo’n speciale droomdag geeft het kind moed en energie voor talloze nieuwe dromen. Een dag die een eerste zetje geeft aan een betere toekomst en ze hun leven lang een geweldige herinnering oplevert. Zo’n droomdag varieert van bij voorbeeld een ‘Meet and Greet’ met Marco Borsato, een bezoek aan Ajax of een kijkje achter de schermen op Schiphol. Eens per jaar ontmoeten alle Dream4Kids kinderen elkaar op de landelijke Clubdag, waarbij allerlei leuke activiteiten voor hen worden georganiseerd en waarop ze hun droomdag ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

Dream4Kids werkt voornamelijk met vrijwilligers, ontvangt geen overheidssubsidie en is dus geheel afhankelijk van fondsen, donaties en sponsorprojecten. Dream4Kids laat mooie dromen uitkomen voor kinderen die het zo hard nodig hebben!

http://www.dream4kids.nl/